Naar inhoud

1.Residenten

In Immaculata beogen wij in de eerste plaats het welzijn en de tevredenheid van onze residenten:

  • Hiertoe willen wij de bewoners een aangenaam verblijf in een prettige sfeer bezorgen.

We streven ernaar dat de bewoners er zich in hun laatste levensfase thuis en geborgen voelen, een goede oude dag beleven, met een gevoel van vrijheid en privacy, met een positieve kijk op de verdere levensloop, zo onafhankelijk en zelfredzaam als mogelijk. We streven een persoonlijke benadering van elke unieke bewoner na.

  • We willen samen met de bewoners bouwen aan een sfeer van wederzijds vertrouwen.

Daartoe kunnen zij rekenen op een vriendelijk woord van ons en op onze waardering. Ze kunnen zeker zijn dat ze door ons beluisterd worden, en bij ons begrip kunnen vinden voor hun problemen.
Bij ons kunnen bewoners ook steeds terecht voor de juiste informatie en als wij hen een belofte hebben gedaan of met hen een afspraak hebben gemaakt, komen wij die na.

  • We streven tenslotte voor al onze bewoners een optimale gezondheid na.

Daartoe verdienen zij een deskundige verzorging en hulpverlening, een comfortabel verblijf met zo weinig mogelijk ongemakken, hygiënische leefruimten en een verantwoorde voeding.

Personen met dementie:

We willen elke bewoner die lijdt aan dementie specifiek begeleiden. Hierbij willen we rekening houden met het stadium van dementie waarin de persoon zich bevindt. Voor ieder van hen willen we een thuis creëren waar we tegemoet komen aan de belangrijkste reden van opname: nood aan veiligheid.

We zijn er van overtuigd dat het gedrag van de bewoner gedeeltelijk begrijpbaar is vanuit biografisch perspectief.  Vertrekkende vanuit het door de familie toegelicht levensverhaal van de resident, willen we, na multidisciplinair overleg, die zorg aanbieden die het best aansluit bij de belevingswereld van de resident. De medewerkers van WZC Immaculata kennen dit als onze werkmethode: biografische dienstverlening.

Praktisch

Woonzorgcentrum Immaculata

Oude-Godstraat 110
Tel: 03 450 84 00
Fax: 03 450 84 50
E-mail: immaculata@wznedegem.be