Naar inhoud

Vervoer op maat

mindermobielencentrale

WZN Edegem biedt vervoer op maat dat er op voorzien is om mensen die problemen ondervinden om zich te verplaatsen.

Zo is er de mindermobielencentrale (MMC). Mensen die zich niet kunnen verplaatsen omwille van ouderdom, ziekte of handicap kunnen 2 werkdagen op voorhand een rit aanvragen. Ook mensen die in een sociale noodsituatie zitten en de familie willen bezoeken, naar de dokter moeten of gewoon naar een kaartnamiddag, kunnen 2 werkdagen op voorhand een rit aanvragen.
Na aansluiting bij de dienst verzorgen vrijwillige chauffeurs je transport in ruil voor een beperkte vergoeding per kilometer. Om aan te sluiten zijn er enkele voorwaarden waaraan je moet voldoen.

Voor praktische informatie: Minder Mobielen Centrale - Edegem

Voor meer informatie kan je terecht op het telefoonnummer 03 450 84 20 of via mail thuisdienst@wznedegem.be

Daarnaast is er ook de PLUSBUS. De provincie Antwerpen, Antwerpse Rolkar vzw, Pegode vzw en de lokale besturen van Edegem, Kontich, Boechout, Borsbeek, Hove, Mortsel, Wommelgem en Wijnegem namen het initiatief voor de opstart van PlusBus.

Gebruikers van de PlusBus regio Kontich worden begeleid door een chauffeur die hen veilig op hun bestemming brengt. Zo kunnen ook zij deelnemen aan het sociale leven: van bezoek aan familie of dokter tot een uitstap naar het theater of een bezoek aan de kapper.

Voor meer informatie kan je terecht op het telefoonnummer: 03 230 02 23 of boekingen@rolkar.be of de website www.rolkar.be

 

Praktisch

Thuiszorgdiensten

Oude-Godstraat 110
2650 Edegem

Gezinszorg en personenalarmtoestel: 03 450 84 05

Poetshulp: 03 450 84 06

Dienst personen met een handicap: 03 450 84 20

Vervoer op maat: 03 450 84 20


E-mail

Aanverwante thema's