Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Maandprogramma dienstencentrum Den Appel JANUARI EN FEBRUARI

appel

Beste bezoeker van Den Appel,

Je hebt het eerste programmaboekje van 2022 in handen. En daar horen nieuwjaarswensen bij! We wensen jou allen een oprecht gelukkig en gezond nieuw jaar toe. We wensen elkaar jaarlijks een goede gezondheid, maar uit het afgelopen jaar is gebleken dat dit zo bijzonder is.

Ondanks alles is 2021 toch voorbij gevlogen. Een opeenvolging van heel wat verschillende maatregelen maar gelukkig mogen we nu toch al een tijdje weer samen komen.

Laten we plannen, uitkijken en elkaar ontmoeten in 2022 in het dienstencentrum. We hebben een mooi aanbod in petto en we zorgen er steeds voor dat alle activiteiten in veilige omstandigheden kunnen doorgaan.

We zetten graag al enkele activiteiten van januari in de kijker.

  • Verloren maandag

Zoals de traditie het voorschrijft is de maandag na Driekoningen bekend als “Verloren Maandag”. Voornamelijk in Antwerpen wordt dat gevierd met heerlijke appelbollen en worstenbrood. Ook in het Den Appel wordt deze traditie niet vergeten!

> Wanneer: maandag 10 januari om 14.30 uur in café Den Appel.

> Inschrijven kan tot en met 3 januari.

> Prijs: 3,50 euro voor een appelbol of worstenbrood (inclusief een tasje koffie of thee).

 

  • SWITCH-campagne

Op donderdag 20 januari kan je bij ons terecht voor een gratis check van je energiefactuur in het kader van de Switch-campagne. De Energiesnoeiers vergelijken je contract met andere energieleveranciers en geven je dan een onafhankelijk advies.

> Neem zeker het volgende mee: je laatste afrekeningsfactuur voor gas en/of elektriciteit, noteer je laatste meterstanden en je contract met tariefkaart.

> Reserveer gratis je tijdslot op donderdag 20 januari tussen 9u00 en 13u00 (een afspraak duurt 30 minuten).

  • Muzieknamiddag met DJ Kat

Hou je ook van muziek, luisteren in goed gezelschap, je amuseren op de tonen van …. James Last, Will Tura, Frank Sinatra, Elvis, … en nog zoveel meer. U vraagt, wij draaien! Dj Kat verwent ons vandaag met de beste plaatjes. Ze draait verschillende klassiekers, maar je kan uiteraard ook altijd liedjes aanvragen. Hartelijk welkom! Dansen is jammer genoeg nog niet toegelaten.

> Wanneer: vrijdag 21 januari van 14u00 – 16u30.

> Prijs: gratis, dranken aan democratische prijzen.

  • Gedichtendag met een gebakje

In het dienstencentrum kan je niet alleen genieten van poëzie door te lezen of te luisteren, maar ook door er letterlijk van te snoepen. Kom genieten van een lekker gebakje en een tasje koffie. Iedereen wordt getrakteerd op een gedichtenbundel.

> Wanneer: donderdag 27 januari van 14.30 – 16.30 uur.

> Prijs: 3,50 euro (gebak en een tasje koffie/thee).
> Inschrijven is niet verplicht, maar op is op.

  • Computercursussen

Allemaal digitaal! In het dienstencentrum organiseren we tal van computercursussen. Bij de cursussen kan iedereen over een computer beschikken en werken we in kleine groepen.

> Cursus internet en e-mail - 6 lessen, telkens op vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur. De cursus start op vrijdag 14 januari.

> Cursus Word - 6 lessen, telkens op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur. De cursus start op vrijdag 14 januari.
> Beginnerscursus computer - 5 lessen, telkens op vrijdag van 13.30 tot 16.00 uur. De cursus start op maandag 17 januari.
> Prijs: 30 euro, inschrijven is verplicht.  

  • Cursus ‘Leren werken met een Smartphone (android)

ls je tegenwoordig wil mee zijn, moet je een smartphone hebben. Je kreeg er misschien eentje cadeau? Maar hoe moet je er nu mee beginnen? Veel functies staan standaard op je toestel, maar voor andere moet je eerst een App downloaden en installeren. Veel Apps zijn

gratis, soms moet je ervoor betalen. In deze cursus worden de meest courante handelingen rond smartphones uitgelegd en geoefend.


> Wanneer: dinsdag 11 januari, 4 lessen, telkens op dinsdag van 9.30 tot 12.00 uur

> Prijs: 30 euro, inschrijven is verplicht.


Benieuwd wat februari te bieden heeft? Ontdek het snel via het maandprogramma van januari en februari, zie bijlage.

Ook in restaurant en café Den Appel ben je steeds meer dan welkom voor een praatje, een drankje of een heerlijke maaltijd. Er is altijd iets nieuws te ontdekken! Zo zijn onze vrijwilligers allemaal omgedoopt tot echte barista’s en kunnen ze jullie dus de beste koffies presenteren. Of kom tijdens de warme maaltijden kennismaken met onze nieuwe, toffe collega Debbie. Zij runt sinds november restaurant Den Appel.

Naar goede gewoonte stellen we in januari ook het nieuw mantelzorgprogramma voor. Onze leuze blijft dat mantelzorgers van onschatbare waarde zijn, die alle steun verdienen. Via het mantelzorgcafé, het ondersteuningspunt Doolhof en FIKA willen we mee voor jou zorgen! Alle informatie over deze bijeenkomsten vind je op pagina 6 en 7.

Tot slot, laat ons samen echt oog hebben voor elkaar en voor wat ons bezighoudt. Laat ons elkaar ondersteunen als iemand het wat moeilijker heeft, laat er ons samen écht zijn voor elkaar. We hopen jullie snel allemaal te ontmoeten in het dienstencentrum en jullie te verwelkomen met een gulle glimlach of een luisterend oor.

Hopelijk tot snel.

Ilde Vander Velpen, centrumleider, en Team Den Appel.

Dienstencentrum Den Appel
Oude Godsstraat 110, 2650 Edegem -  03/450.84.00
dienstencentrum@wznedegem.be

 

Datum van het bericht: woensdag 01 september 2021