Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Maandprogramma dienstencentrum Den Appel NOVEMBER EN DECEMBER

appel

Beste bezoekers van Den Appel,

De herfst heeft zijn intrede gedaan: de dagen beginnen korter te worden en de herfstkleuren komen in het straatbeeld. Bomen, planten en dieren maken zich klaar voor de winter. Het is een start van een seizoen van warmte en gezelligheid binnenshuis. 

De herfst mag dan een gezellig seizoen zijn waarbij je samen onder een dekentje kruipt met een warme chocomelk, maar hij zorgt er ook wel voor dat er minder zonnestralen zijn. Met als gevolg dat ons energiepeil wel eens naar beneden duikt. De aanwezigheid van anderen is dan ook heel belangrijk de komende periode. We hebben allemaal nood aan verbondenheid en erkenning. Laten we er zijn voor elkaar, een goed gesprek, een schouderklopje, een warme knuffel,… Het zijn de kleine dingen die ons een opkikker kunnen geven. 
 
En wij doen mee! We zorgen alvast voor een vriendelijk en warm onthaal met tal van leuke activiteiten. Een lekker diner tijdens de ouderenweek, ‘taartjes van geluk’ tijdens ‘de week van de smaak’, sinterklaas komt op bezoek, we vieren Kerst met een pré-kerstdiner, … het zijn maar enkele feestelijke activiteiten die we organiseren in november en december. Vergeet zeker ook niet te blijven bewegen met onze beweegactiviteiten of ga een nieuwe uitdaging aan en schrijf je in voor een interessante computercursus of een creatieve workshop (in december maken we weer kerstkaarten). Geen reden dus om thuis te blijven. 
 
En tot slot, zorgen zit in het DNA van het dienstencentrum. Het leven zit vol uitdagingen, zeker bij mantelzorgers, senioren en ouderen. Ook de wintermaanden en de feestdagen zijn niet voor iedereen altijd even gemakkelijk. Het team van Lokaal dienstencentrum Den Appel, maar ook de collega’s van ThuisZorg Immaculata staan voor je klaar met het nodige advies en vooral met een luisterend oor.
 
In de strijd tegen de herfstgolf, zal iedereen vanaf dinsdag 2 november een CST (Covid Safe Ticket) moeten voorleggen, als je iets wilt eten of drinken in LDC Den Appel. Ook al zal je het door onze maskers niet direct zien, we staan zonder meer weer met een glimlach voor jullie klaar.

Jullie vinden het maandprogramma van november en december in bijlage. Blader snel verder, en veel leesplezier.

Hopelijk tot snel.

Ilde Vander Velpen, centrumleider, en Team Den Appel.

Dienstencentrum Den Appel
Oude Godsstraat 110, 2650 Edegem -  03/450.84.00
dienstencentrum@wznedegem.be

 

Datum van het bericht: woensdag 01 september 2021